instagram

Tinkimättömästä suunnittelusta

Miksiköhän nykyään kaikki verkkosivut näyttävät samanlaisilta? Teknologia ei tosiaankaan rajoita suunnittelua; kaistaa on yhä vain enemmän, laitekanta tehokkaampaa ja jopa IE-hulluudet ovat pikkuhiljaa jäämässä historiaan. Miksi siis niin monet sivustot ovat kuin samasta koodista veistettyjä? Ylhäällä kiva kuva tai video, sen päällä call-to-action ja seuraavana tuotteen tai palvelun esittely. Omakin puolivalmis pohjamme lähtee tästä liikkeelle.

Ajan ja rahan puute lienee pohjimmainen syy. On iso askel asiakkaalle ostaa kunnolla räätälöity sivusto kun hintalappu voi olla satakertainen Wordpress-teemaan verrattuna. Samaisista teemoista suosituimmat ovat pullollaan ominaisuuksia (mikä on itse asiassa huono asia, mutta se selviää vasta myöhemmin) ja ne on A/B-testattu muhjuksi. Teeman ostaminen on halpaa ja helppoa. Mukamas hyvinä vanhoina aikoina tällaisia vaihtoehtoja ei ollut olemassa. Kaikki tehtiin alusta asti itse, mikä johti hirvittäviin, mutta hyvin erilaisiin hökötyksiin. Katso vaikka:

Niin mikä käytettävyys?

Kyllä ihmeellisen hienoja ja erottuvia verkkosivuja voi tehdä uhraamatta käytettävyyttä. Se vaan ei tapahdu nopeasti tai halvalla. Lisäksi asiakkaalta vaaditaan hieman rohkeutta luottaa visioonsa ja vaistoonsa. Upeimmat sivut syntyvätkin niiden asiakkaiden kanssa, jotka uskovat tuotteeseensa ja joilla on selkeä, kohderyhmää puhutteleva viesti. Niin ja me voimme auttaa hiomaan sitä viestiäkin.

Aika ja avoin kommunikaatio johtavat ymmärrykseen. Ymmärrys ja taidot johtavat upeaan toteutukseen. Upea toteutus johtaa euroihin.