instagram

Päheät yritykset: Kolmen Kaverin Jäätelö

Kolmen Kaverin Jäätelö on kirjaimellisestikin monien huulilla. Korkealaatuiset, kotimaiset raaka-aineet ja jatkuva tuotekehitys poikivat herkkuja joita on vaikea vastustaa. Mainontaan ei kuluteta hurjasti rahaa, vaan markkinointi syntyy tuotteen aidoista faneista. Kiitokset Heikki Huotarille haastattelutuokiosta!

T: Missä vaiheessa huomasitte että nyt saatetaan olla jonkin todella hyvän äärellä?
H: Tämä huomattiin jo muutamassa kuukaudessa, vuoden 2013 keväällä.

T: Tuote on fantastinen mutta miten saitte sen alunperin myytyä isoihin ketjuihin?
H: Lähdimme maistattamaan tuotetta kaupoissa ja pyysimme suosituksia, joilla pääsimme seuraaviin liikkeisiin. Kauppiaat tuntevat hyvin toisiaan ja osoittivat meidät mielellään seuraavalle terveisien kera.

T: Markkinointi tuntuu sujuvan teiltä luonnostaan oikein. Miten osasitte heti välttää perinteisiä mainonnan keinoja ja keskittyä tuotteeseen ja sosiaaliseen mediaan?
H: Alussa mainontaan ei juurikaan ollut rahaa joten vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut. Emme varsinaisesti osanneet käyttää sosiaalista mediaa mutta ajattelimme kuitenkin, että se voisi olla uusi tapa tehdä jäätelöä tunnetuksi ja vaimoni oli ensimmäisenä tekemässä meille sosiaalista mediaa.

T: Miten valjastitte blogit markkinointiinne?
H: Bloggaajat lähestyivät itse asiassa meitä. He olivat löytäneet tuotteen ja halusivat kirjoittaa siitä joten olimme tietenkin juonessa mukana.

T: Jos pitäisi laajentaa jäätelöstä johonkin, mitä se voisi olla?
H: Ehkä jotain muuta makeaa syötävää — jotain uutta ja erilaista. Jäätelö vastaa makeannälkään ja vaikka tätä emme ole hirveästi ehtineet ajatella niin se voisi olla yksi vaihtoehto.

T: Kerro jokin tarina Kolmen Kaverin Jäätelön taipaleelta.
H: Myyntimme Ruotsissa alkoi hyvän sattuman kautta. Siellä myynnistämme vastaava Matias Ristiniemi oli muuttanut Ruotsiin kymmenvuotiaana mutta käy Suomessa kesäisin. Viime kesänä mietimme, miten pääsisimme ulkomaille ja Matias oli samaan aikaan maistellut jäätelöitämme kesämökillään Suomessa. Niinpä Matias soitti meille ja kertoi ajatuksestaan viedä jäätelöt myös Ruotsiin. Kuinka ollakaan, samana päivänä Sauli oli käymässä Tukholmassa ja sovimme, että Matias aloittaa hommat Ruotsin puolella.

T: Kiitos haastattelusta ja onnea Berliinin valtaukseen!
H: Kiitos ja hyvää kesää!